Bygga attefallhus – vilka regler gäller?
Idag blir det allt vanligare med attefallshus. Det är ett bra och ofta fint komplement till bostaden. Ett attefallshus kan användas på så många olika sätt och dessutom inredas som en helt självständig bostad. Här kan man skapa extra boyta, som komplement till det befintliga huset. Här kan man också inreda en egen liten lya till tonåringarna i familjen eller inreda som ett eget kontor med badrum och kök. Möjligheterna är nästintill oändliga när det kommer till attefallshus.
När man ska uppföra ett attefallshus finns en del saker att tänka på. Hur ska huset uppföras? Ska du köpa ett färdigt attefallshus, där planlösning och antal rum är bestämda eller ska du köpa virke och bygga det från grunden? Attefallshusen som levereras i färdiga sektioner är inte speciellt svåra att bygga ihop, vilket gör att den normalhändige kan klara av det. Då behöver man bara ta in hantverkare för moment som el och VVS. Men innan man bestämmer sig för att bygga det som går själv ska man också se till att ha tid för det och kanske är beredd att offra någon helg eller några för det. Ska man istället bygga från lösvirke och ta in snickare ska man tänka på att vara ute i god tid och även ta in offerter och referenser från flera snickare innan man beslutar sig. När man ska bygga nytt brukar det upp komma en del funderingar och det är alltid bra att samla och läsa sig till så mycket information som möjligt innan man beslutar sig.
På nätet finns också en bra sida där man kan hitta mycket information om vad som gäller när man ska bygga ett attefallshus. Om du är i färd med att börja bygga och funderar vad som gäller, kika in där och ta del av matnyttig och bra information. Det är