Plötsligt händer det. Man står där utanför ytterdörren men kan inte hittat nycklarna hur mycket man än letar. Då är det lätt hänt att man ringer första bästa låssmed för att få problemet ur världen och komma in i lägenheten igen. Tyvärr finns det en hel del oseriösa aktörer och det gäller att vara noga med sitt val av låssmed.

Egentligen bör man ha telefonnumret till en bra låssmed inlagt i sin mobil på samman vis som man har bankens och försäkringsbolaget kontaktuppgifter. Akuta låssituationer kan alltid uppstå och då är det bra att veta vem man ska ringa. 

 

Välj en låssmed i närområdet

Naturligtvis kostar det mer att anlita en låssmed akut, speciellt på kvällar och helger. En låssmed tar oftast betalt per timmer och  därför kan det vara bra att välja en låssmed i närområdet eftersom man även betalar för låssmedens restid. Fråga grannar om tips på en bra låssmed eller gör en sökning på internet med begränsning på lokalområdet.

Kolla även upp företaget hos Skatteverket och har de även en fysisk adress är det bra. En seriös låssmed ska även innan jobbet utförs kunna berätta vad det kommer att kosta samt tar aldrig betalt i förväg eller kontant. Man betalar mot faktura där även låssmedens företagsuppgifter ska stå.

 

 

Man bör regelbundet byta sina lås

En låssmed är inte bara behjälplig i akuta situationer. Med jämna mellanrum bör man också byta ut fastighetens olika lås men även om man är nyinflyttad då det inte sällan finns nycklar ”på vift”. Många inbrott går också att undvikas med bra moderna lås som gör det krångligt för tjuven. Bor man dessutom på första våningen kan det vara bra att se till att även fönstren är låsbara. En låssmed kan hjälpa till med att se över fastighetens lås och inbrottsskydd och även installera larm.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>