Med våren kommer nya planer, som att arbeta med läder och bli en entreprenör

28 april 2021 Mikael Barani

Snart kommer dimmorna att rulla in över våra svenska landskap när det sista av vintern möter det första av våren. Denna slöja av ånga som kittlar fantasin. Var det inte älvor som dansade någonstans därinne?
Det nordiska landskapet bär på en offentlig skönhet i dessa tider – när knopparna äntligen bryter igenom sin kokong. När dagen är tillräckligt ljummen för att man ska våga sig på att gå runt i t-shirt, då tänds hoppet om sommaren i våra hjärtan.

En enkel väg till entreprenörskap

Våren är också en tid att ta sig an nya saker. Eller kanske avsluta gamla kapitel så att nya kan ta vid. När naturen börjar slå ut i blom kommer också energin av pånyttfödelse att svepa omkring oss alla.
Varför inte ta tillfället i akt att dra igång en ny hobby? Sluta stå och stampa i farstun och istället bara låta dig själv uppleva känslan v att vara nybörjare inom något?

Du kan till exempel köpa läder och börja tillverka dina egna armband, eller göra något annat läderarbete. När du med tiden blir bättre – testa att lägga ut ett par verk på till exempel Etsy och se om någon är intresserad av att köpa det som du har skapat.
För det finns få saker som är lika tillfredsställande som att dels skapa något med sina egna händer, och dels att sedan göra det med så hög kvalitet att någon annan är villig att köpa det.
Vips så har du blivit en entreprenör.

Med tiden kommer dina färdigheter såklart att utvecklas och du kommer att finna att fler och fler kommer att vara villiga att betala för den kvalitet som du står för. 
Det handlar förstås även om att utforska sitt eget uttryck, det unika som är just du, genom dina skapelser.
För att komma dit måste du dock våga börja.

 

Fler nyheter