Kepsar som fyller många syften

30 november 2021 william eriksson

editorial

Kepsar är en lite intressant huvudbonad. Om man ser till den praktiska betydelsen så har väl egentligen kepsen enbart ett primärt syfte. Nämligen att skydda mot att få solen i ögonen. Det är hela poängen med att det finns en skärm på kepsen. Annars kan man ju lika gärna har på sig en mössa eller en basker. Eller ingenting för den delen. Det är alltså när man har solen i ögonen som det passar bra att sätta på sig en keps på huvudet. Då bör man vara nöjd.

Men vänta nu. Det här stämmer ju inte, tänker du säkert. Du har antagligen sett hundratals med olika exempel där människor har på sig keps utan att ha solen i ögonen. Det kanske inte ens är soligt ute. Kanske befinner sig kepsbärarna till och med inomhus. Det här förändrar förstås allt. Plötsligt inser man att kepsen måste ha ett mycket större syfte än att bara förhindra att personen som bär den får solen i ögonen.

 

image

 

Olika sätt att bära keps

Så, hur ska man förhålla sig till denna nya upptäckt? Den upptäckten att det finns någonting med kepsar som gör att folk vill ha dem på sig även i väldigt osoliga sammanhang. Tja, ett sätt att hantera situationen på är kanske att skaffa sig en keps själv. Antingen en, eller kanske ännu hellre flera kepsar. Så att man har ett gäng att välja på och har möjlighet att variera sig. En keps för varje dag. Med ett nytt motiv. 

Kanske kan du till och med vara så äventyrlig att du kan prova att ha kepsen på dig bak och fram? Om den nu ändå inte ska användas för att skydda mot solen så spelar det ju ingen roll om skärmen riktas fram eller bak. Eller mot sidan. Allt det där bestämmer du helt själv. Ingen annan.

Fler nyheter