Variera underhållningen med Rubiks kub

16 april 2020 Cecilia Olsson
Variera underhållningen med Rubiks kub

Idag kan man få de allra flesta spel samt underhållning genom att titta på mobiltelefonen. Man kan ladda ner appar som ger oss allt från utmaningar i spel till underhållning av filmer och serier. Det är väldigt enkelt och smidigt, men ibland kan det bli lite väl mycket skärmtid för våra hjärnor. Då kan det vara bra att bryta av med något som kan vara underhållande och utmanande utan att man behöver titta på en skärm. En Rubiks kub är ett väldigt bra och klassikt sätt att roa sig utan att behöva överanstränga ögon och hjärna.

Det finns dessutom flera sätt man kan utmana sig själv med en Rubiks kub, det första är såklart att lära sig lösa den och hitta vilket mönster man tycker bäst om att använda sig av. Det finns flera olika sätt man kan gå till väga på för att lösa kuben, till exempel kan man börja med hörnen eller med en sida i taget. När man lärt sig lösa den så kan man försöka göra det på så få drag som möjligt, det minsta antal drag man kan lösa en Rubiks kub på är 20. Man kan även utmana sig genom att försöka lösa kuben på så kort tid som möjligt. Här kan det vara en fördel att skaffa en så kallad speedcube. Med en speedcube kan man skära hörn, vilket betyder att man kan börja med nästa drag innan man har vridit klart det tidigare draget. Detta tack vare en sfärisk kärna samt att skruvarna inte är lika hårt åtdragna som på en klassisk Rubiks kub.

https://mastercubestore.se/ hittar man Europas allra största urval av Rubiks kuber till mycket förmånliga priser. De säljer bland annat professortärningar, speedcubes samt andra IQ-utmaningar. Hos MasterCubeStore.se finns hundratals olika tärningar i olika storlekar och utformningar fördelat på 40 olika varumärken.

Fler nyheter