Minns ni de unga åren då man sorglöst gled runt på stan på helgerna och dansade loss till musik från sin favorit-dj? Ibland hoppade man runt från ställe till ställe, i en enda lång festande karavan som åkte slalom bland andra festande karavaner. Det var en tid då man var odödlig och livet kanske var lite lättare. Det handlade mest om att ha råd att komma in på ställena och förhoppningsvis ha några slantar över till något att dricka.

En skön taxitur till kvällens festligheter

Idag har man helt enkelt inte längre orken att göra något liknande. Det finns trots allt ett moment av spänning som inte längre är kvar när man blir gammal… eller äldre. Det har bytts bort mot erfarenhet och lugn. Dessutom har man mer finanser numera. Det betyder att det inte blir några fler karavaner till favoritställen, utan då ringer man taxi 97 97 97 för att komma fram snabbt och bekvämt. Speciellt när det är vinter och man inte vill gå omkring och huttra på torget.

Det är trots allt det sköna med att bli äldre – även om livet kanske blir lite mer komplicerat så får man också möjlighet till att välja vissa strider. Att härja omkring på stans gator, för att man helt enkelt inte har råd med något annat, kan helt enkelt väljas bort som alternativ. 

Visst är det ofta dessutom så att det är själva förfesten, hemma hos någon, som blir kvällens höjdpunkt. Varför svettas och trängas med folk på ett uteställe när man lika gärna kan ta taxin hemåt efter uppbyggnaden? Ja det är kanske att banga ur, men det är också sjukt bekvämt att bara ta taxin hem medan man är fräsch. Samtidigt… det finns ju en charm med att ha barnvakt och ett hotellrum bokat så att man riktigt kan sova ut dagen efter en utekväll. 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>