Tandreglering kan ge ett vackert och förtroendeingivande leende

26 november 2021 Lily Hansen

editorial

Ett leende kan göra så mycket med dig själv och andra människor. Det sägs att om man startar dagen med ett leende så blir den bättre. När vi ler aktiveras mängder med muskler som har sitt fäste i och runt munnen. En del av dem går ända bak till nacken och påverkar alltså även de musklerna som sitter där. 

Ett förlösande skratt är ändå kraftigare och befriar dig från spänningar i dina käkars muskler. Det är alltså stora fördelar med att skratta och le. 

Om man har tänder man skäms för av en eller annan anledning så kan det vara svårt att le eller skratta. Ens tänder kan sitta väldigt snett eller vara starkt missfärgade. Båda dessa saker, och fler för den delen, kan leda till att man hellre stänger munnen än öppnar den i ett brett och befriande leende. Skulle det vara fallet kan man i alla fall glädja sig åt att det går att åtgärda. Med lite uthållighet kan man få det vackraste leendet som går att skåda.

 

image

 

Tandreglering när den är som bäst

Vill man ha liter mer fakta att ta till sig när det gäller tandreglering kan man titta lite på följande hemsida http://www.letandreglering.se/. Här finns det samlat en hel del fakta om hur det kan gå till vid en tandreglering och vilka alternativ det finns att få. För den som inte fyllt 18 kan det vara en god idé att se över vad man vill ha gjort med sina tänder. 

Tandreglering innefattar olika behandlingar. Det går att rätta till sneda tandrader så att de blir mer raka och jämna men det är inte i alla fallen det är just detta som är problement. I många fall handlar det om att tänderna blivit missfärgade och ger ett ovårdat och mindre fräscht intryck. Även då finns hjälp att få. 

Fler nyheter