Tandläkare i Sollentuna – rätt behandling för rätt mun

27 juni 2022 jonas olsson

editorial

Människan har några miljoner år på nacken, men den moderna människan har inte funnits mer än ett par hundra tusen år, ett kort ögonblick i evolutionär tid. Trots det har vi hunnit med ganska mycket under vår tid på jorden. Mycket av det vi har gjort och det vi har lyckats med har satt människan i en särställning på jorden. Inte minst vår förmåga att ta hand om våra tänder.

De livsviktiga tänderna

En av människans stora bedrift är tandvården. Faktum är att många djur dör när tänderna tar slut. Rovdjur som förlorar sina tänder har inte längre någon chans att få i sig mat och då är det inte länge kvar till slutet. Det är därför veterinärer idag vill att vi också ska borsta kattens tänder. Det är helt hopplöst att försöka mata en gammal katt med soppa.

Människan har såklart också haft tänder som har kunnat slitas, gå sönder, ruttna och så vidare. Men den moderna människan började tidigt med tandvård. Tandläkare är ett av de allra äldsta yrken vi känner till. Genom att sköta om våra tänder har vi som människor kunnat leva lite bättre och inte minst bli väldigt framgångsrika som art.

 

Tandläkare i Sollentuna

 

Modern tandvård

Det har hänt lite sedan de första tandläkarna trummade på tänderna med pinnar och sten. Idag arbetar tandvården i första hand preventivt, och i alla fall med moderna väl beprövade och beforskade metoder. Vi har aldrig haft så fina tänder som vi har idag.

Det är värt att bevara. Som privatperson är det ganska enkelt, besök tandläkaren och låt de göra sitt jobb. Vi behöver inte bekymra oss mer än att hitta en bra tandläkare. Bor man i Sollentuna med omnejd så finns det serviceinriktade tandläkare att hitta hos tandläkaresollentuna.se. Gå gärna till tandläkaren innan något händer, så får du veta hur du ska sköta om tänderna länge och behålla ett strålande leende på din 110-års dag!

Fler nyheter