Tandläkare i Järfälla tar hand om patienter med tandvårdsrädsla

20 december 2020 Cecilia Olsson

Det är ingen nyhet att det är viktigt med regelbundna tandläkarbesök. För att tänderna och tandköttet ska fungera optimalt krävs att man sköter om tänderna dagligen men även att man utför kontroller för att upptäcka eventuella fel i ett tidigt stadie. Det gör att felet kan åtgärdas utan några större ingrepp och vissa gånger går det till och med att motverka problemet genom bättre rutiner. Det kan dock krävas att man får rätt tips och råd från sin tandläkare.

Det viktigaste är såklart tandborstning morgon och kväll med en tandkräm som innehåller fluor. Borsta i två minuter och se till att komma åt överallt. Även fast tandborstning är det viktigaste så räcker det dessvärre inte alltid hela vägen, därför är det bra att få professionella råd från en tandläkare eller tandhygienist. 

Hitta rätt tandläkarmottagning

För den som tycker att det är jobbigt att gå till tandläkaren så kan det vara viktigt att hitta en mottagning där man trots allt kan känna sig trygg. Ofta går det att läsa på olika mottagningars hemsidor om de använder sig av speciella metoder och framförallt har förståelse för tandvårdsrädsla. Gör lite efterforskningar innan tidsbokning och prova dig fram för att hitta en tandläkare som känns bra. 

En tandläkare i närheten underlättar 

Då man ska välja sin tandläkare kan det även vara bra att försöka hitta någon som finns i närområdet. Till exempel så kan det för boende i nordvästra Stockholm vara bra att besöka tandläkare Järfälla. GloriDent AB är en tandläkarmottagning som utför tandvård och undersökningar i en lugn och trygg miljö.

De är medvetna om den stress som många kan känna då det är dags för ett tandläkarbesök och deras tandläkare strävar alltid efter att patienterna ska känna sig trygga. GloriDent utför allmäntandvård, undersökningar, tandlagningar, rotbehandling, laser Dentistry, tandreglering, behandlar karies och tandlossning med mera. De tar även emot patienter för akuttandvård.

Fler nyheter