Starthjälp till din bil i Trollhättan – så fixar du det

13 juli 2023 Maja Bergman Lindberg

editorial

Ingen vill vara i den situationen där ens bil inte vill starta. Speciellt inte när man har bråttom till ett viktigt möte eller bara vill komma hem efter en lång arbetsdag. Om din bil inte startar, så kan det bero på flera olika orsaker. Att du behöver en starthjälp, det kan vara en av dessa orsaker. I denna artikel kommer vi att diskutera hur du kan ge din bil en starthjälp i Trollhättan.

Varför behöver du en starthjälp?

En av de vanligaste anledningarna till att en bil inte startar är ett dött batteri. Detta kan inträffa av olika skäl, som exempelvis av att du har glömt att stänga av strömmen i bilen efter att du parkerat. Det kan också inträffa om du har lämnat någon av bilens elektroniska kretsar påslagna, som strålkastarna eller radion. Det finns också andra möjliga orsaker till varför din bil inte startar, såsom dåligt bränsletillförsel eller problem med avgaserna. Men oavsett vad som orsakar problemet, så är lösningen att ge bilen en starthjälp.

Så här ger du din bil starthjälp

Det är viktigt att följa dessa steg i rätt ordning när du ger din bil en starthjälp i Trollhättan.

Starthjälp bil Trollhättan

Få tag på en fungerande bil

En starthjälp kräver att du har tillgång till en annan bil med ett fungerande batteri. Det är viktigt att den här bilen är i drift, eftersom det är dess batteri som kommer att användas för att ge din bil en starthjälp.

Koppla ihop batterierna

Placera bilarna bredvid varandra, med motorerna och batterierna på ungefär samma höjd. Börja med att koppla det röda kablarna till båda bilarnas batterier, se till att du kopplar det positiva (+) änden till den positiva änden på det fungerande batteriet. Koppla sedan det andra röda kabelns positive ände till det döda batteriet.

Koppla ihop jordkablarna

När du har kopplat ihop de röda kablarna, är det dags att koppla ihop de svarta (jord) kablarna. Koppla den ena änden till det fungerande batteriets negativa sida (-) och den andra änden till en metallisk yta i din bil, som motorn.

Starta bilen

Starta nu den fungerande bilen och låt den försiktigt gå några minuter. Detta gör att det fungerande batteriet kan överföra ström till det döda batteriet och ladda upp det lite.

Dags att köra

Nu är det dags att köra iväg. Om batteriet var det enda problemet så bör bilen kunna köras utan problem nu.

Läs mer här: https://www.assistansbargning.se/starthjalp

Fler nyheter