Starthjälp för din bil i Trollhättan – vad du behöver veta

08 november 2023 Maja Bergman Lindberg

editorial

Att vara fast med en bil som inte startar kan vara en riktigt frustrerande upplevelse. Oavsett om det är mitt på natten eller mitt i rusningstrafiken, behöver man snabbt få hjälp för att kunna komma vidare. I den här artikeln ska vi titta närmare på hur du kan få stöd och hjälp om din bil inte startar i Trollhättan och vad du bör tänka på om du behöver starthjälp.

Vad är starthjälp?

Starthjälp innebär att man kopplar en annan fungerande bil till den som inte startar för att överföra ström och starta upp den. Det är en enkel och snabb lösning för att få en bil att starta när batteriet har laddats ur. I vissa fall kan även kablar eller batteriladdare användas för att ge en död bil ström.

Starthjälp bil Trollhättan

Vem kan ge starthjälp i Trollhättan?

Det finns flera möjligheter att få starthjälp bil i Trollhättan. Om du har ett vägassistansavtal med till exempel Viking, Trygg-Hansa eller någon annan försäkringsbolag, kan du använda dig av deras tjänster. De har vanligtvis dygnet runt öppet och kan skicka ut en mekaniker som ger dig starthjälp direkt på platsen. Om du inte har något avtal kan du kontakta en verkstad eller en biluthyrning som erbjuder starthjälp. En del bensinstationer och parkeringsplatser har också möjlighet att ge dig starthjälp om du behöver det. Det är alltid bra att ha med sig kablar om du åker på långa resor, så du kan få hjälp av en annan bilist om det skulle behövas.

Vad gör man efter starthjälpen?

När bilen väl har startat är det viktigt att låta motorn gå en stund för att ladda upp batteriet ordentligt. Om du har en kortare sträcka framför dig kan det vara bättre att ta en omväg och köra lite längre för att försäkra dig om att batteriet är helt laddat. Om det inte räcker med en starthjälp kan det vara dags att byta ut batteriet eller undersöka om det finns några andra problem med bilen.

Fler nyheter