Starthjälp för bilen i Trollhättan

26 maj 2023 Maja Bergman Lindberg

En bil kan vara väldigt praktisk att ha när du bor och lever i Trollhättan. Men vad gör du när bilen inte vill starta? Det kan vara en stressig situation, speciellt om du är på väg till jobbet eller iväg på en viktig resa. Att vara redo för en sådan situation kan spara dig mycket tid och energi, och starthjälp till din bil i Trollhättan kan vara lösningen.

Vad är starthjälp?

Att ge bilen starthjälp är ett försök att starta motorn på en bil som har dött batteri eller svagt batteri. Det kan göras genom att använda en annan bils batteri och kablar för att överföra ström till ditt bils batteri. Det är en snabb och bekväm lösning för att få bilen att starta, men det är bara en kortvarig lösning. Det är viktigt att ta reda på varför batteriet har dött och ersätta det om det behövs.

Starthjälp bil Trollhättan

Hur du ger din bil starthjälp

För att ge starthjälp bil i Trollhättan behöver du en annan bil som har ett modernt batteri, samt kablar. Du behöver först parkera den andra bilen så att motorerna är sida vid sida, stänga av motorerna och koppla loss batterikablarna från båda batterierna. Du fäster din röda kabel på det positiva batteriet på den andra bilen, och sedan på ditt eget batteri. Sedan fäster du en av de svarta kablarna på den andra bilens negativa batteri, och sedan på ett opåverkat, metalliskt föremål på din egen bil, till exempel en bult eller annat metalldel. Fäst den andra svarta kabeln på ditt eget batteri, sedan på den andra bilens negativa batteri. Starta sedan motorn på den andra bilen och låt den gå några minuter. Försök sedan starta din egen bil.

När ska du använda starthjälp?

Starthjälp ska bara användas när bilens batteri har sviktat. Om det finns andra problem med bilens motor eller elektriska system kan starthjälp inte lösa dem. Kom ihåg att efter att ha använt starthjälp så bör du köra bilen i minst 30 minuter för att återladda batteriet.

Vart ska du vända dig för hjälp?

Det är viktigt att ha en plan för var du ska vända dig för hjälp om du inte kan ge bilen starthjälp själv. Många bilverkstäder och bilddelsbutiker erbjuder starthjälpstjänster, men var noga med att kolla priset och om de har någon serviceavgift för att ta reda på om det är värt pengarna. Det kan också vara möjligt att få hjälp från en bilförening, ett självhjälpsverktyg eller från en vän som har kunskap. Att ha en plan för starthjälp i Trollhättan kan hjälpa dig att undvika stressiga situationer på vägen. Genom att ta reda på hur man ger starthjälp, när man ska använda den och var man kan få hjälp om det behövs kan hjälpa dig att känna dig lugn och trygg på vägen. Lycka till!

Fler nyheter