Smidig kontering ger mer tid till annat

27 maj 2021 Cecilia Olsson

Idag handlar väldigt mycket om att spara in tid och få saker gjorda så snabbt som möjligt utan att för den delen sänka kvaliteten på arbetet. Detta är något som syns inom de allra flesta branscher och leder till att teknologin tar en allt större plats på våra arbetsplatser. En redovisningsbyrå kan till exempel ha mycket att vinna på att effektivisera tiden så mycket som möjligt genom att använda sig av goda rutiner och program som underlättar arbetet.

Ett program framtaget av en byrå till byråer

Kontering är ett exempel på något som kan stjäla väldigt mycket tid och med det i åtanke skapades en programvara för att lösa det problemet. Kontera Mindre är världens första konteringsprogram och det är uppbyggt så att det enbart har själva konteringen av en verifikation i fokus. Det förkonterar händelser på ett effektivt sätt (oftast från ett bankkontoutdrag) och gör processen både enklare och snabbare. 

Detta program är dessutom specialdesignat för kontantmetoden och gör att man kan spara upp till 85 procent av tiden det annars skulle ta att sköta konteringen. Kontera Mindre kommer dessutom ihåg tidigare konteringar vilket gör att man har mycket tid att spara in även där. Det är möjligt att göra individuella anpassningar för varje klient och det går till exempel att undvika tidsödande beskrivningstexter för varje kontering.

Snabbare arbete med samma goda resultat

Det går att ställa in de verifikationstexter som ska användas för varje individuell klient, något som gör att bokföringen dessutom blir mer enhetligt och ger ett proffsigare intryck utan att det kräver extra arbete. Det underlättar också väldigt mycket om klienten skulle tas över av någon annan på byrån. Programmet kan även ge förslag på de mest använda bokföringskontona för en viss typ av kontering, då kan det räcka med endast ett klick för att utföra konteringen. Kontera Mindres innovativa lösningar erbjuder helt enkelt ett smidigare sätt att arbeta.

Fler nyheter