Det finns många hjälpmedel som man kan använda sig av för att få ett mer spännande och varierat sexliv tillsammans med sin partner. Man kan till exempel skaffa vibratorer eller buttplugs för att öka stimulansen på ett speciellt ställe under sexet, eller för att kunna tillfredsställa sin partner på ett nytt sätt.

Man kan även klä ut sig och spela ett rollspel för att det ska kännas lite annorlunda och nästan lite förbjudet när man har sex med sin partner. Att prova olika ställningar är också något som kan göra att man upplever något nytt i sängen. Man kan läsa om olika ställningar på internet eller varför inte köpa en bok som man kan sitta och bläddra i tillsammans för att hitta nästa favorit ställning.

Det är dock inte alltid så lätt att komma in i vissa ställningar, det har bland annat att göra med hur vig eller stark man är, samt att storlek på kroppen och utrustningen kan ha betydelse. För att  klara av vissa ställningar kan man därför behöva ett hjälpmedel. En sexgunga är ett mycket effektivt sätt att ha skönt sex någon annanstans än i sängen. Den kan även hjälpa till att underlätta svårighetsgraden på vissa ställningar, de blir därmed inte lika fysiskt krävande och man kan lägga fullt fokus på att bara njuta. Det är dessutom väldigt skönt att bli tillfredsställd samtidigt som man gungar fram och tillbaka.

Meandme.se är en sida där man kan hitta väldigt många olika sorters leksaker och hjälpmedel till sängkammaren. Det finns saker som ökar njutningen för både honom, henne eller varför inte båda två samtidigt. Genom Meandme hittar man sexgungor i flera olika utföranden, allt från väldigt enkla gungor som man kan fästa på dörren, till avancerade sexgungor med hög komfort som möjliggör flera olika ställningar. En sexgunga kan därför vara en riktigt bra investering som förgyller sexlivet.