Se nya fönster som en långsiktig investering

21 april 2020 Cecilia Olsson
Se nya fönster som en långsiktig investering

Att byta ut sina fönster är en bra idé om de är över 25 år gamla, risken är att de efter så lång tid har tappat mycket av sin isolerande funktion och det har dessutom kommit en hel del förbättringar i fönster världen sedan 1900-talet. Den största vinsten man kan göra på att byta till nya fönster, förutom att det blir ett upplyft för hela fasaden, är att man kan spara in på energikostnaderna.

Ska man välja 2- eller 3-glasfönster?

Genom att byta ut gamla kopplade fönster till energifönster sparar man en hel del pengar i längden, oavsett om det är ett 2- eller 3-glasfönster. 3-glasfönster ger en bättre isolering än fönster med två glas, de är dock lite dyrare att köpa in, men även här kan det betyda att man kan tjäna på det på lång sikt. Bor man i ett äldre hus kan det dock vara bäst att sätta in 2-glasfönster. Är inte huset speciellt bra isolerat i övrigt så är det ingen idé att lägga dyra pengar på ett 3-glasfönster om värmen ändå kommer släppas ut på andra platser i hemmet. Vid nybyggnationer är det dock bäst att välja 3-glasfönster.

Glöm inte källaren

Även fast man kanske inte spenderar så mycket tid i sin källare så är det ändå viktigt att se till att också den är väl isolerad. Det populäraste valet när det kommer till fönster i källarutrymmen är överhängda, det gör till och med att sådana fönster ofta kallas just för källarfönster istället. Det finns många varianter och modeller på överhängda fönster och man kan få dem i både klassisk och modern stil.

Alla fönster hos SparFönster kan beställas i både 2-glas och 3-glas. Man kan även välja om man vill att de ska vara gjorda i trä, trä/aluminium eller PVC (plast). Läs mer och beställ på https://www.sparfonster.se/foenster/.

Fler nyheter