En bra säng är bland de viktigaste investeringarna man kan göra. En god natts sömn bidrar till att man blir man otroligt mycket mer effektiv, piggare och mår så mycket bättre. Det viktiga är att hitta en säng som passar ens egna behov. Vissa vill ha hårda sängar, andra vill ha mjuka och somliga vill ha något däremellan. Längd och vikt spelar en ganska stor roll när man ska välja säng, är man kort och lätt blir det vanligtvis bäst med en mjuk säng medans om man är lång och väger mycket oftast sover bättre i en fast säng. Några riktmärken man kan gå efter när man ska välja är att sängen bör vara så mjuk att höften och axlarna kan sjunka ned ordentligt i madrassen, men samtidigt så fast att ryggen hålls rak i den position man oftast sover i. Har man inte möjlighet att prova sängen så finns det tabeller som man kan gå efter relaterade till längd och vikt.

Det viktigaste är som sagt att hitta en säng som gör att man sover gott om nätterna, men det finns även andra saker som man kan tänka på när man ska göra sitt köp. Har man till exempel ett väldigt litet hem så kan en säng med förvaring vara guld värd. Genom att ha lådor i sängstommen kan man spara riktigt mycket plats i garderober eller andra värdefulla ytor. 

Även fast det inte är det allra viktigaste så är det ju trevligt att ha en estetiskt tilltalande säng. Välj en säng som passar in i hemmets stil och pynta den med härliga täcken och fina kuddar. En säng som ser inbjudande ut lockar till att man lägger sig i tid. 

Hitta den bästa sängen på www.battrenatter.se. Hos Bättre Nätter får man gratis leverans, sovgaranti i 100 dagar och 30 dagars öppet köp. De har ett brett sortiment av sängar och madrasser för alla smaker och behov.