Har du bestämt dig för att sälja guldsmycken eller föremål som har guld i sig så gäller det först och främst att hitta ett företag som kan utföra försäljningen åt dig. Givetvis går det också att sälja privat, men det är lite lättare att göra upp affären via ett professionellt företag. Hur går det till? Processen är enkel. Företaget lägger ett anbud på föremålet och det är upp till dig att bestämma ifall du vill sälja det till det angivna priset eller inte. Egentligen säljs guldet till företaget, du får dina pengar och sedan är det upp till köparen själv att sälja det vidare till någon annan. Här är ett exempel på en firma som köper både guld och silver https://www.saljaguldmalmo.com/.

 

Värdering av guld och guldföremål

Innan ett anbud läggs fram gör företaget en expertbedömning av föremålets värde. Oftast arbetar sådana typer av firmor med egna experter som antingen är anställda där eller är utomstående och hyrs in för vissa värderingar. I de allra flesta fall behöver inte säljaren betala för värderingen. Om priset inte känns rättvist på något sätt behöver inte du sälja guldet. Anbudet är aldrig bindande utan det är endast en offert som antingen kan accepteras eller avslås i enlighet med ens egen uppfattning om föremålets värde.

 

 

Lönar det sig att sälja sitt guld?

Lönar det sig att sälja sitt guld? Det är lite svårt att ge ett säkert svar på den frågan. Överlag avråder man från att sälja smycken då deras värde kan öka i framtiden, speciellt om de är gamla och välgjorda. Men om ägaren behöver pengar snabbt, inte kan eller vill ta ett lån via en bank och inte använder sig av föremålet så kan det vara ett bra alternativ. Guld av högt värde eller med nostalgisk betydelse bör man dock behålla.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>