Stockholm är en av de städer i Sverige som möjligtvis erbjuder flest möjligheter till ridning. Det gäller både när det kommer till ridlektioner och terräng där ryttare kan spendera tid med sina hästar.

Ridskolorna är många och står för olika tjänster. Det går att hitta allt från privata ridlektioner i Stockholm till gruppövningar där personer i samma åldersgrupp lär sig något nytt. Ett exempel på en ridskola hittar du här: https://www.swartlingsridskola.se/

Det mest praktiska att göra om du eller någon familjemedlem är intresserad av ridning är att hitta en ridskola nära bostaden. På det sättet sparar du restid och hela organiseringen kring dina ridlektioner blir smidigare.

 

Lite om ridningens historia

Det finns bevis på att människor använt hästar i sitt vardagliga liv redan för cirka 6 000 år sedan. Sedan dess har vi bevittnat många exempel på hur hästarna hjälpt människor att transportera sig, bearbeta sin mark och inte minst vara en trogen partner i livet. 

I Europa används inte ofta hästar till vardagligt arbete utan de tämjs i de flesta fall för att utföra olika ridsporter. Man särskiljer mellan olika genrer som dressyr, banhoppning och terrängritt. England har en lång tradition i ridkonsten och årligen hålls det prestigefyllda turneringar där ryttare visar sin talang och kompetens. Ridning är en av få sporter som kallas för konst. Att kunna rida på ett vackert sätt anses vara en konst i vår moderna tid.

 

Populärt med ridning

Ridning är en populär fritidssysselsättning bland svenskar. Ett intressant faktum är att den är mest omtyckt av tjejer i lägre tonåren. De unga damerna finner både lugn och frihet i den sporten och skapar starka band till sina hästar. Självklart finns det ryttare i alla åldersgrupper. De som börjat med ridlektioner tidigt i livet tenderar att fortsätta med ridningen även när de blir vuxna.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>