Resultattavlor – håll koll på matchresultatet

30 september 2021 patrick pettersson
image

Gräset är precis lagom långt, de vita linjerna är nysprutade. Domaren blåser av för halvlek. De två fotbollslagen ser alldeles likgiltiga ut. Ingen vet riktigt vilket lag som leder matchen.

Scenariot ovan hör inte direkt till vanligheterna. Även den minsta av fotbollsmatcher har idag allt som oftast någon form av resultattavla så spelare såväl som åskådare kan hålla koll på matchställningen. Läs vidare för att lära dig mer om resultattavlor. 

 

Vad är en resultattavla?

En resultattavla är en display som visar ställningen i en sportmatch. Resultattavlor används vid matcher och tävlingar i alla möjliga sporter, exempelvis fotboll, innerbandy och ishockey. 

En resultattavla kan antingen vara digital eller manuell. En digital resultattavla är idag allra vanligast, i alla fall vid större eller mer seriösa tävlingar. 

Om du däremot ska anordna en fotbollsturnering med släkten kan det kännas lite överflödigt och dyrt med en digital resultattavla. Då kan manuella resultattavlor vara ett bra alternativ. De kostar inte många kronor, men ser till att alla åskådare och tävlande har koll på vilket lag som leder.

 

 

Olika typer av resultattavlor

Det finns olika sorters resultattavlor. De kan variera en hel del i pris, och även när det kommer till vilka egenskaper och funktioner de erbjuder. Det kan därför vara klokt att fundera på vad resultattavlan kommer användas till samt vilka funktioner detta kräver. 

Det finns resultattavlor som är särskilt anpassade för specifika sporter, såsom ishockey eller fotboll. Huruvida resultattavlan är tänkt att användas inomhus eller utomhus påverkar också dess utformning och komposition. Vid utomhusbruk krävs det tåliga material som klarar regn, stark sol och stormvindar. 

Det är möjligt att komplettera resultattavlan med olika tilläggsmoduler för att skapa en unik display. Du kanske vill lägga till en reklamannons från din sponsor eller visa ställningen i andra pågående matcher. En resultattavla kan helt enkelt skräddarsys efter dina behov.

Fler nyheter