Rent och fräscht

03 november 2019 patrick pettersson
Rent och fräscht

Visst är det härligt att komma till jobbet när städfirman precis är färdiga och det är sådär orört rent och väldoftande som ett blankt, vitt ark. Och att besöka köket eller toaletterna som ser ut som om de var nya. Att ha kontorsstädning i stockholm och alla andra svenska orter är ett fenomen som alltid är välkommet. Städa har varit ett yrke som haft lägre anseende men på senare år fått ett uppsving i och med att utbildning krävs för städmaskinerna samt att vi klarare ser nyttan med en ren och sund arbetsmiljö.

 

 

Naturlig nedsmutsning

 

Alla lokaler blir dammiga och smutsiga till slut. Partiklar flyger runt i luften så även om man har en miljö där personalen är nitiskt noggranna med att hålla ordning efter sig, så är det oundvikligt att ytor blir nedsmutsade med tid. En del har egen personal som även får uppgiften att sköta viss städning, men det är sällan ekonomi i det tillvägagångssättet då städfirmor har vanan och rätt verktyg för att utföra städning betydligt snabbare och mer effektivt.

 

Vad innebär kontorsstädning?

 

Om man bestämmer sig för att anlita en städfirma så är det viktigt att först och främst göra en lista över vilken typ av städning man vill ha och vad man vill ha städat. Det är också viktigt att man har en idé om tidpunkten för städningen och frekvensen. Sedan är det dags att söka upp tre eller fler städfirmor för att begära en offert. Städfirman brukar då göra ett besök på kontoret för att kunna beräkna vilka kostnader det innebär för dem att städa ytorna. En stående variabel är också vem som står för verktygen, som till exempel dammsugaren, samt rengöringsmedel. När sedan offerterna kommit in kan man i lugn och ro besluta vilken som kan erbjuda den tjänsten som önskas till bästa pris.

Fler nyheter