Olika sätt att lyssna till musik på

14 januari 2019 Matilda Olsson
image

Om man tänker efter så är det ganska otroligt hur musikens utveckling har gått framåt genom tiderna. Från att musik har varit något som måste spelas live på instrument till att man nu kan ha med sig musiken i öronen i princip överallt är en ganska otrolig utveckling. I dagens läge finns det enormt många olika sätt att lyssna på musik på. Vissa använder fortfarande gamla LP-skivor, då det ger en retro känsla och många tycker dessutom att det är kul att samla på fina LP-skivor med tillhörande fodral. För en del är det ett sätt att ”go back to basics” och lyssna på musiken i sin ursprungsform istället för den lättillgängliga digitala musiken. Och, det är nog många som kan hålla med om att det är något visst med knastret från en gammal LP-spelare.

Något som inte längre är lika vanligt är att lyssna på CD-skivor eller kassettband. Om man däremot åker mycket bil kan CD-skiva vara ett alternativ om man har en äldre bil som inte har bluetooth som man kan koppla telefonen till. Problemet med det är att man måste komma ihåg att ta med sig ett antal CD-skivor till bilen innan man ska åka och det är svårt att byta låt på ett enkelt sätt.

Det vanligaste sättet nuförtiden är ändå att lyssna på musik genom att streama från en musiktjänst. Det kräver att man har antingen ett par bra hörlurar till telefonen eller en bra högtalare, som till exempel https://hifi-freaks.se/marker/tannoy.html som ger ett riktigt kraftfullt ljud. Hur man än väljer att lyssna på musik så är det fina med det att man inte behöver bestämma sig. Vill man höra på livemusik kan man gå på konsert, vill man höra på LP-skivor kan man göra det och vill man ha musik på löprundan är det enkelt fixat.

Fler nyheter