Målare i Göteborg

07 juli 2021 jonas olsson

Det som gör att hemmafixaren ibland misslyckas med måleriarbetet är det viktiga underarbetet. Hål och sprickor måste spacklas igen och sedan slipas jämna. Dessutom måste alla ytor som ska målas först rengöras, detta gäller även tak och snickerier. För att få riktigt snygga linjer och inte måla utanför kan man också behöva använda sig av maskeringstejp på vissa ställen. 

Underarbetet är tidskrävande och tar ofta längre tid än själva målandet. Men det är ett måste för att slutresultatet ska bli bra, och för att färgen ska fästa ordentligt och hålla i många år. 

Fast färg har också en skyddande förmåga och är både smuts- och fuktavvisande. Det är egenskaper som är nog så viktiga för exempelvis fönster och fasad så att de inte ska drabbas av röta och mögel. Att måla om fasaden eller renovera fönstren skyddar huset och bidrar till att höja värdet på bostaden.

 

 

Tack vare rotavdraget är det prisvärt att anlita en målare

Visst kan man måla om själv om man tycker att det är roligt och har tid. Fast idag är det inte särskilt kostsamt att anlita en målare i Göteborg. Detta eftersom man kan använda sig av rotavdraget och dra av en stor del av arbetskostnaden. Men det kan ändå vara bra att jämföra priser mellan olika målare innan man bestämmer sig. Fast man kan inte bara gå på pris utan det är viktigt att den målare man väljer använder sig av kvalitetsfärg som håller länge. 

Vissa målare lämnar också hållbarhetsgaranti på sitt arbete.När man anlitar en professionell målare i Göteborg kan man även få hjälp med att välja rätt kulör. En tränad målare ser vad som passar och blir snyggt och vet hur olika slags ljus och andra färger påverkar en kulör. Men också hur man återskapar och väljer tidstypiska kulörer från när huset byggdes.

Fler nyheter