I Sverige har vi många månader som är mörka och trista. Det är då skönt att kunna sätta ljus på tillvaron och det finns egentligen ingen anledning att leva i mörker. Det är bara fantasin som sätter gränser när det kommer till ljus med LED-lampor. Det går att sätta LED i buskarna runt huset, lister längst altanen och varför inte fasaden? Det finns många snygga sätt att sätta upp själva belysningen och en led list kan sättas både inomhus och utomhus. För att få lite inspiration kommer här några tips på hur du sätter mer ljus på tillvaron.

 

 

Bygg in belysningen

 

Det finns många möjligheter att fixa en snygg lösning utan att massa sladdar syns och är i vägen. Idag finns det bra lösningar när det kommer till att bygga in LED-lister och belysning. Det kan vara genom att använda smidig LED-tejp eller LED-lister. Det gör exempelvis en list väldigt dekorativ på en altan. Dessutom kan det vara riktigt trevligt på en inglasad balkong. En kopp kaffe ute på en inglasad altan i höstrusket är inte alls fel. Idag finns det också möjlighet att exempelvis dimma belysning eller färgsätta ljuset. Det är helt enkelt bara fantasin som sätter gränsen.

 

Sätt ljus på utemöbler

 

LED-lister går också att sätta upp längst utemöbler. Punktbelysning lyfter den tråkigaste uteplatsen. För den som har en större tomt är det också bra att få lite mer uppsikt på ett snyggt sätt. Vid besök blir det också lättare att hitta för de som kommer på besök. Inget snubblande på altankanten eller vid den större blomkrukan. Har du en fontän blir LED-listen en snygg detalj som lyser upp vattnet. Sverige är som skrivet ett land i mörker och det behöver inte vara så. På nätet finns det också många möjligheter till inspiration för den som behöver lite tips på vad som kan göras.