Olika sorters belysning behövs i ett hem för att man ska kunna vistas där utan problem. Det behövs belysning både inomhus och utomhus för att man ska kunna röra sig säkert även då det är mörkt ute. Belysning behövs också för att kunna utföra vissa sysslor eller aktiviteter och den har stor påverkan på hur mysigt och inbjudande hemmet känns. Det talas ofta om tre olika sorters belysning; allmänbelysning, punktbelysning och stämningsbelysning. För att bostaden ska kunna vara både funktionell och mysig krävs alla tre sorterna i de flesta av hemmets rum. 

Allmänbelysning och punktbelysning gör hemmet funktionsdugligt

Allmänbelysningen är den som ligger till grund för bra belysning i ett rum. Ofta är det en eller flera taklampor som får stå för den, men även ljusslingor och spotlights kan sprida mycket ljus. Punktbelysningen är den belysning som ska möjliggöra att man på ett säkert och smidigt sätt kan arbeta, läsa eller laga mat.

Det är till exempel viktigt med bra belysning över köksbänkar och även där man sitter eller ligger och läser. Punkt belysning kan även användas till att framhäva olika objekt i hemmet som man vill ska synas extra mycket.

Stämningsbelysning gör hemmet extra trevligt att vistas i

Stämningsbelysningen är det som gör att ett hem känns riktigt välkomnande och trevligt. Ofta använder man sig av ljuskällor som ger ett varmt sken för att skapa en mysig atmosfär. Dessa lampor fyller ingen praktisk funktion utan finns där enbart för att göra rummet mysigt. 

LED belysning för hela hemmet

Att fylla sitt hem med lampor är alltså en bra idé om man vill att det ska vara både mysigt och funktionellt. Det kan dock vara bra att använda sig av LED lampor för att energiförbrukningen inte ska skjuta i höjden och för att visa omtanke om miljön. På www.ledmegastore.se finns LED lampor och belysning till både insidan och utsidan av hemmet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>