Få har väl undgått att trenderna inom kokkonst och matlagning allt mer verkar gå åt det växtbaserade och vegetariska hållet. Och det är ju inte så tokigt förstås – men ibland kan det ändå sitta riktigt fint med en härligt saftig köttbit. Kött och charkuterier av ordentligt hög kvalitet smakar dessutom extra gott, och är väl värt att lägga några extra slantar på. Köttlådor fyllda med utvalda styckdelar, charkisar och annat smått och gott har seglat upp rejält i popularitet senaste åren, och är ett smidigt sätt att handla om man vill fylla upp kyl och frys med kvalitetskött till bra priser. Percys kötthandel i stockholm är en av flera köttbutiker som erbjuder beställning av köttlådor och leverans hem till dörren – smarrigt, smidigt och bekvämt!

 

Vad ingår i en köttlåda?

De flesta köttbutiker, delikatesshandlare och slakterier erbjuder flera olika typer av köttlådor i varierande storlekar och med lite olika innehåll. På menyn hittas ofta lådor med kött som passar särskilt bra till t ex grillen, bra vardagslådor med sådant som är enkelt att bara slänga ned i pannan samt extra stora lådor och köttlådor med särskilt fina delar. Valmöjligheterna är många, och har man några speciella önskemål går det oftast att prata med sin butik och styra upp det också. En köttlåda är bästa sättet att njuta av riktigt fint nöt-, fläsk- och lammkött från svenska djur och svenska gårdar. 

 

Prenumerera på matkasse, delikatesslådor och smarriga charkisar

Förutom välfyllda köttlådor har en bra kötthandel i regel också ett härligt utbud av matkassar, delikatesskorgar och färdiga matlådor att ta med till jobbet eller köpa hem när både ork, tid och matlagningsinspiration tryter. Vissa grejer kan behöva förbokas innan, men det gör man hos de flesta enkelt via nätet eller genom att svänga förbi sin kötthandel på ett personligt besök. Önskar du löpande leveranser? Satsa på en prenumeration!