Kamerastativ – din bästa vän på resan

14 februari 2020 Cecilia Olsson
Kamerastativ - din bästa vän på resan

Om man är ute och reser mycket så är det väldigt trevligt att komma hem med vackra bilder som påminner om härliga stunder. Riktigt fina bilder kan man förstora upp och rama in för att skapa en fin tavelvägg i hemmet. Man kan även skriva ut och sätta in bilderna i ett fint fotoalbum som man kan bläddra i när man vill påminnas om underbara platser och ögonblick. 

För att ta bra bilder finns det diverse hjälpmedel som kan underlätta väldigt mycket. Det första är att ha en bra kamera (eller för den delen en mobil) som förutsätter att det blir hög kvalitet på bilderna. En annan sak som kan göra att man får precis de bilder man vill är ett stativ. Reser man mycket själv är ett stativ eller en selfiepinne avgörande om man ska komma hem med bilder på mer än naturen och andra människor. Man kan såklart alltid fråga andra om de kan ta en bild så att man själv kan vara med i den, men det är inte alltid man kan eller vill göra det. Då är det perfekt att ha med sig ett stativ som man kan ställa upp och ta den bild man önskar. Ett stativ är också viktigt att ha om man ska ta bilder där det krävs lång slutartid. Det är i princip omöjligt att ta en skarp bild med lång slutartid om man håller kameran i händerna. 

Det finns stativ i flera olika modeller och material. Något som är bra att tänka på om man ska orka släpa med sig ett stativ på en resa är att det inte väger för mycket och går att fälla ihop så att det enkelt får plats i väskan. Hos Coolpriser hittar man kamerastativ till allt från systemkameror till mobiler och surfplattor, samt mycket mer.

Fler nyheter