Den största källan till missnöje hos besökare på en skidanläggning är ifall backarna inte har en god kvalitet. Man kan tåla att maten är sådär, att boendet håller medelmåttig standard eller att köerna i liftarna är långa. Så länge det är fina backar som är preparerade på bästa sätt.

Därför är det viktigt att man investerar i en pistmaskin som håller god kvalitet. Men det ska även gå att preparera backarna på ett bra och snabbt sätt så att man hinner sköta underhållet innan nästa skiddag stundar.

 

Snö som packas

Det som behövs för att få en trevlig nedfart är att man har tillräckligt med snö. Och att man preparerar den rätt. Har man en skidbacke som ligger i ett område där det snöar väldigt mycket varje vinter så kan man ta bort snö-bekymret ur ekvationen. En variabel som annars brukar innebära att man även får investera i ett ganska stort antal snökanoner.

 Mycket snö på naturligt sätt innebär att det räcker att bara investera i pistmaskiner. Ett arbetsverktyg som man använder till att jämna ut snön, packa den och göra en yta som är fungerande att åka på. Vilket brukar vara en yta som ser ut som stora ränder och därför även kallas för manchester. Som tyget.

 

Jobba i backen

Köra pistmaskin kan nog vara det bästa jobbet man kan ha om man vill arbeta på en skidort. För arbetet utförs alltid enbart under tider när backen är stängd för åkning. Vilket innebär att man själv kan tillbringa hela dagarna med att åka skidor. Och när liftarna stängt, sätta sig i maskinen och börja sin arbetsdag. 

Det brukar därför vara ett mycket populärt jobb som många gärna vill ha. Men det är också ett jobb som mycket sällan erbjuds till de som endast arbetar under skidsäsongen. Lokala maskinförare brukar istället erbjudas anställning.  

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>