advertorial

I den klassiska humorserien “Hipp Hipp” på SVT finns det en scen när Tiffany Persson åker stadsbuss inne i Malmö. Hon frågar en man och en kvinna om de är gifta, och berättar sedan hur mycket hon själv älskar bröllop. “Sju stycken har jag varit på, varav fem mina egna”, berättade hon. Fem bröllop. Det är en hel del. Undra vad man gör av alla gamla bröllopsfotografier när man har minst fyra skilsmässor med sig i bagaget.

För alltså, ett bröllop är väl ändå egentligen tänkt vara någonting man bara går igenom en gång. Ingen planerar för att skilja sig redan vid giftermålet. Det är därför man vill hyra in en professionell bröllopsfotograf som kan dokumentera och föreviga dagen. Man vill ju ha bilderna efteråt såklart. Men sparar man verkligen bilderna som bröllopsfotografen tog om det är så att man inte lever lyckliga i resten av sina dagar tillsammans?

 

Bilder varar för evigt

Tja, bilderna kanske kan vara någonting att glo medan du dricker och undrar var och när allt gick snett. Du kan åtminstone inte klandra bröllopsfotografen för att det blev som det blev. På bilderna ser ni faktiskt riktigt lyckliga ut. Som om ingenting skulle kunna stoppa er kärlek. Fotografen lyckades verkligen fånga scenerna, era leenden, blickar och inte minst era känslor. För känslorna fanns ju faktiskt. Där och då. Det ser man om inte annat på bilderna. 

Det är som är bra med Sverige är ju dock att du faktiskt får lov att gifta om dig hur många gånger du vill. Det innebär också att du kan anlita samma bröllopsfotograf om och om igen. Och skapa nya minnen. För även om äktenskapen inte varar för evigt, så kommer minnena att göra det. Genom bilderna. Tack vare bröllopsfotografen. Kanske på både gott och ont, men det är inte bröllopsfotografens fel om äktenskapet inte håller.