Det är viktigt med god munhälsa och att man sköter om sina tänder som man ska. Då kan man undvika många olika tandproblem. Sådana som ofta leder till kostsamma behandlingar hos tandläkaren. Men den stora vinsten är att man får behålla sina tänder livet ut. Därför ska man vara noga med att borsta tänderna två gånger om dagen med fluortandkräm och även använda tandtråd varje dag.

Genom att också regelbundet gå till tandläkaren när man blir kallad kan många problem med tänderna undvikas. Regelbunden tandvård i förebyggande syfte leder till att man upptäcker problem med tänderna i tid. Då kan man sätta in behandlingar snabbt för att förhindra att de stora problemen uppstår. Det kan exempelvis vara att man har början till ett hål i en tand. Då kan tandläkaren ordinera extra borstning med fluorpreparat och kariesangreppet avstannar. Det kanske aldrig blir ett hål.

 

 

Några tips på hur man väljer man ny tandläkare

Relationen till tandläkaren blir ofta långvarig och det är sällan man byter tandläkare. Det är därför det är så viktigt att välja rätt tandläkare.  Att ha nära till tandläkaren underlättar mycket och gör att man enkelt kan gå dit innan jobbet eller på väg hem från skolan. Att även välja en tandläkare som är specialiserad på den tandvård som man har behov av gör att man får bästa tänkbara behandling. Tandläkare i Östermalm är exempelvis specialiserade på estetisk tandvård med implantat och kirurgi. Har man barn kanske man ska välja en tandläkare som även erbjuder barntandvård. Så att alla i familjen kan gå till samma tandläkare. 

Priserna på olika behandlingar kan variera mellan olika tandläkare. På tandklinikernas hemsidor brukar man kunna se vad olika behandlingar kostar. Detta gör det enkelt att jämföra priser. Men en tandläkare ska också innan en behandling påbörjas kunna berätta vad det kommer att kosta. 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>