Hängmattor ger avkoppling i trädgården

17 augusti 2020 Cecilia Olsson

Är man en av de som har en egen trädgård så finns det mycket man kan göra för att kunna njuta av slappa dagar ute i naturen, utan att för den delen behöva lämna tomten. Man kan skapa en lummig oas med massor av växter, träd och kanske en liten damm.

Har man små barn så kanske man hellre vill satsa på mer öppna ytor där de kan springa runt och leka i vatten spridare eller hoppa på studsmattor. Det handlar mycket om vilken vision man själv har.

Lite eller mycket underhåll?

Fördelen med öppna ytor, förutom att barn och husdjur kan springa fritt, är att det krävs väldigt lite underhåll. Det kan räcka med att man plockar undan leksaker och klipper gräset med jämna mellanrum. En växtrik trädgård däremot kräver väldigt mycket underhåll, det ska rensas, klippas, vattnas och vårdas, men då får man också en lite mysigare plats att vistas i.

Många tycker dessutom om att påta i trädgården så då blir det inte ett problem att man måste spendera timmar där, det kan kännas avkopplande att få stiga ut i trädgården när man kommit hem från jobbet och ägna sig åt vackra växter och träd.

Hitta härliga komplement till trädgården

Förutom själva växtligheten så kan man även placera ut bord och stolar för att kunna sitta i den härliga trädgården och njuta av god mat och dryck. Det kan också vara otroligt härligt att installera en utedusch om man har så pass mycket växtlighet att man blockerar insyn.

Men det som kanske ger mest avkoppling är att sätta upp en hängmatta i trädgården. I en hängmatta ligger man extremt bekvämt och kan enkelt vaggas till sömns om man är i behov av en tupplur i sommarvärmen. Det är också väldigt härligt att ligga i en hängmatta och läsa eller bara titta på trädkronorna.

Fler nyheter