Håll värmen med ett par mockahandskar

21 november 2021 Lily Hansen

advertorial

Händerna är väldigt känsliga delar av kroppen. Inte minst på vintern. Du går verkligen och förbannar dig själv när det är minusgrader och du har glömt handskarna hemma. Det kanske inte ens behöver vara minusgrader. Det räcker med att att det är under tio grader. Händerna blir snabbt torra och nariga. Det dröjer inte länge innan det bildas små sår på dem. Sår som svider, inte minst varje gång du tvättar händerna.

Du för ner händerna i fickorna för att simulera något slags alternativ till handskar. Men det är inte samma sak. Fickor kan aldrig ersätta den värme som ett par riktiga mockahandskar erbjuder. Det kommer dessutom se väldigt märkligt ut om du aldrig lyfter händerna ur fickorna. Du behöver dina händer, även när det är kallt. Med andra ord behöver du också ett par varma, sköna och välsittande handskar så att du kan utnyttja hela kroppen.

 

image

 

Rätt handskar till rätt kläder

Ett annat område där fickor inte kan mäta sig med handskar är när det kommer till stil. Var ärlig nu, folk bär handskar lika gärna för att det är snyggt som för att de håller händerna varma. Ibland är det till och med handskarna som är pricken över i:et för en hel utstyrsel. “Fel” handskar till “fel” utstyrsel kommer att synas tydligt. Ett par tumvantar till aftonklänningen eller fredagskostymen kommer att dra åt sig en del undrande blickar.

För faktum är ju att handskar används även när det är varmt ute. Som ett komplement till resten av kläderna. Titta bara på Marilyn Monroe. Alla har väl sett bilderna där hon poserar i tunna klänningar som visar mycket hud. Samtidigt har hon ett par långa handskar på händerna. Sådana som går hela vägen upp till armbågarna. Det kan knappast vara på grund av att hon fryser. Även om hon förstås är lättklädd på bilderna.

Fler nyheter