Att lägga in ett nytt golv i hemmet kan göra väldigt stor skillnad och skapa en helt annan atmosfär. Ett mörkt eller mönstrat golv skänker ofta karaktär till ett rum medans ett vackert trägolv kan ge en naturnära känsla. Det finns väldigt många alternativ när det kommer till att välja golv och det finns därmed många beslut att ta ställning till. Något av det viktigaste man ska tänka på är att lägga in slitstarka golv i rum som man rör sig i och använder ofta (kök och hall är exempel på rum där golvet utsätts för mycket slitage och smuts/stänk). 

Olika golv har alla sina för- och nackdelar, här kommer några exempel:

Laminatgolv, det ser ut som trä eller klinker men består i själva verket av ett fotopapper som klistrats på en träfiberskiva. De är tunna så man kan lägga dom direkt på ett befintligt golv förutsatt att det är plant. Laminatgolv är slitstarka men går inte att slipa så de måste bytas ut helt och hållet då de blivit utslitna. 

Lamellparkett, kommer i flera varianter där tjocklek, träslag, pris och mönster varierar. De tunnare golven är billigare men kommer med nackdelen att de endast kan slipas en till tre gånger, vilket ger en kortare livslängd än de tjockare golven i lamellparkett.

Stavparkett, ett vackert och massivt golv som kan slipas om många gånger, kan dock anses vara en aning dyrt.

Massiva trägolv, är ett plankgolv som består av exempelvis gran, furu eller ek. Det är ett vackert golv som dessutom kan bli vackrare med åren. Det kan slipas om många gånger samt förändras genom olika ytbehandlingar. Det kan dock uppstå glipor då brädorna kan slå sig.

Det är alltid säkrast att anlita experter för att lägga ditt nya golv. Sundbyberg´s Golv är en professionell firma som erbjuder golvläggning i Stockholm. De lägger alla typer av parkett- och trägolv samt utför även olika behandlingar av befintliga golv.