Mopedbilar är ett bra alternativ om du funderar på att köpa moped. Du får nästan samma bekvämligheter som med en vanlig bil men du behöver inte ha körkort för personbil. Istället räcker det med AM-körkort. Då allt fler upptäcker fördelarna med mopedbilar har det också kommit fram allt fler modeller. En populär variant är Aixam mopedbilar som är bekväma och passar de allra flesta.

Med en mopedbil är du också skyddad från väder och vind. Dessutom kan du transportera mycket mer än med en vanlig moped. Många uppskattar också att det känns säkrare.

 

Aixam mopedbilar i många modeller

Aixam mopedbilar tillverkas i många olika modeller och det finns möjlighet att bygga sin egen variant. Det gör att du kan få en mopedbil som passar såväl på landsbygden som i city. Fördelen med mopedbilen är att du kan utrusta den utefter dina egna behov precis som med en personbil.

Du kan få fönsterhissar, AC och värme, bekväma säten och allt annat du kan tänkas vilja ha. Med lite extra specialutrustning behöver du inte begränsas av dåligt väder och du får en större frihet. En mopedbil passar såväl tonåringen som den äldre som vill ha ett smidigt fordon.

 

 

Vad ska man tänka på när man köper mopedbil?

För att få köra en mopedbil behöver du vara över 15 år och ha AM-körkort. En mopedbil passar i regel hela familjen och kan vara ett bra alternativ till en personbil när man kör korta sträckor. En mopedbil är dock dyrare än vad en moped är så det är värt att jämföra modeller och hitta rätt finansiering.

Du behöver också tänka på att även om mopedbilen är säkrare än en vanlig moped ska man aldrig underskatta väglag eller trafik. Karossen kan ge en falsk känsla av trygghet men en mopedbil är inte lika tålig som en personbil.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>