Förverkliga renoveringsdrömmen med glasslipning

23 juni 2022 william eriksson

editorial

När du kliver in i badrummet är det första du lägger märke till ett vitt fasat kakel. Väggarna ger rummet ett stilrent uttryck och det avlånga kaklet ger med sina former liv till rummet. Längre in står ett rundat badkar med tassar av mässing. Bredvid handfatet finns en slipad duschvägg med perfekta mått från det sneda taket ner till golvet. Duschens blandare, duschmunstycke och dörrarnas gångjärn matchar de dekorativa badkarstassarna. Skenet från spottarna i taket ger ett skarpt ljus där det önskas och ett varmare ljus i övriga utrymmen. 

Kanske var det precis så här din badrumsdröm började ta form. Under ett besök hemma hos en bekant eller under en hotellvistelse. Det kan ta lång tid att förverkliga sina renoveringsdrömmar. Först och främst ska idéerna komma, sedan ska de skissas i olika ritningsprogram. Till slut står du där med en färdig plan. I teorin har rummet precis allt som du önskar – men du kanske frågar dig om det är möjligt att förverkliga idéerna i praktiken. 

 

glasslipning

 

Glasslipning för olika lösningar

Glasslipning kan användas på flera olika sätt beroende på vilka resultat som du vill uppnå. Ett slipat glas ger ytan en klarare glans genom att fula repor poleras bort. Slipning gör det också möjligt att ändra glasets form och färg för att det ska passa just dina önskemål. En glasmästare hanterar allt från att skära glas till att montera fast det. Resultaten blir snygga med precisa mått.

Oavsett om du till ditt nya badrum önskar en ny duschvägg eller kanske en stilren bastu så kan en glasmästare hjälpa dig. Låt inte dina drömmar krossas genom att bara se problem och låt inte heller andra slå ner på dina idéer. Lösningarna finns faktiskt där om du tar emot rätt hjälp. Ett tips är att söka på nätet för att läsa vidare om glasslipning

Fler nyheter