Dags att bygga padelbana?

25 januari 2022 william eriksson

editorial

Padel har spridit sig som en löpeld. Många tycker att det är kul och spelar varje vecka. Det är superbra då detta har gjort att många har fått en bättre hälsa. I takt med att efterfrågan har stigit har även allt fler padelbanor byggts. Är det din tur att bygga padelbana nu?

Vad ska man tänka på när man bygger padelbana?

Som passionerad padelspelare kan man vilja bygga en egen padelbana. Väldigt få har dock utrymme på hemmaplan, men de kanske istället har plats vid företagslokalerna. Är du ägare till ett gym och har plats över så har du säkert tänkt tanken många gånger.

På grund av klimatet i Sverige väljer många att bygga en inomhuslokal. Det blir såklart dyrare än en utomhusbana, men det tar man snabbt igen i och med att man kan använda den fler dagar varje år. En inomhusbana kan man använda oavsett väder, året om. 

Dubbelbanor är populära att bygga då man kan spela fyra på sådana. Ska man dock hyra ut banor så kan det vara en fördel att satsa på singelbanor, då det är lättare att dra två spelare än fyra. En annan fördel med singelbanor är såklart att de tar mindre plats. Har man plats så är såklart det optimala att bygga både dubbelbana och singelbanor. 

 

bygga padelbana

 

Hur bygger man en padelbana?

Det viktigaste när man bygger padelbana är att underlaget är väl bearbetat. Det måste vara slätt för att bollen ska studsa dit man vill, och inte åker åt ett annat håll för att det fanns en bula eller liknande på golvet. Därför är det bästa underlaget ett plant och jämnt betonggolv. På betonggolvet läggs ett kvalitativt konstgräs. Ju bättre kvalité, desto mindre underhåll krävs.

 

Storleken på lokalen beror på banan. Välj mellan följande mått:

Singelbana: 6m x 20m.

Dubbelbana: 10m x 20m.

Takhöjd: 6m – 8m.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://b2bblogg.se/

https://bizzbloggar.se/

https://b2bnewz.se/

https://b2bnytt.se/

https://biz2biz.se/

https://bizbiz.se/

https://biztips.se/

https://business-bloggen.se/

https://handelsbloggen.se/

https://svensk-b2b.se/

https://svenska-verksamheter.se/

https://verksamhetsbloggen.se/

Fler nyheter