Bilbärgning i Trollhättan – snabb och trygg hjälp när olyckan är framme

13 december 2023 Maja Bergman Lindberg

editorial

Ingen bilägare vill tänka på de olyckor och haverier som kan inträffa ute på vägarna. Men när något oförutsett väl sker är det viktigt att kunna lita på att hjälp är nära. Det är här bilbärgning kommer in i bilden. I Trollhättan finns flera duktiga företag som erbjuder bilbärgning dygnet runt, året om.

Vad är bilbärgning?

Bilbärgning är när man förflyttar en bil som av en eller annan anledning inte själv kan fortsätta att köra. Det kan bero på allt från mekaniska fel och punkteringar till olyckor och vansinneskörningar. När bilen inte kan köras vidare är det bärgning som gäller. Bärgningen kan ske på platsen där bilen står, eller så förflyttas bilen till en verkstad eller annan plats. Många bilbärgningsföretag erbjuder också assistans vid andra typer av problem. Till exempel startproblem eller påfyllning av bränsle.

Bilbärgning Trollhättan

När behöver man bilbärgning?

Det är svårt att förutse när en olycka eller ett haveri kan ske. Men de flesta bilbärgningsföretag har öppet dygnet runt, alla dagar på året, för att kunna hjälpa till vid akuta situationer. Exempel på situationer där man kan behöva bilbärgning kan vara:

  • Kollision med annat fordon eller föremål
  • Motorstopp på grund av mekaniska fel
  • Punktering eller annan skada på däck
  • Färdsbrott och andra trafikincidenter
  • Skador på bilen efter en viltolycka

Hur går en bilbärgning till?

När man behöver bilbärgning i Trollhättan är det viktigt att snabbt ta kontakt med ett företag som kan hjälpa till. Många bilbärgare har egna sidor på internet där man kan göra en direktbokning. Annars går det också bra att ringa upp och göra en bokning. När man har bokat sin bilbärgning händer följande:

  • Bärgaren kör ut till platsen där bilen befinner sig.
  • Bärgaren utvärderar situationen, ser till att platsen är säker och att det inte finns några risker med bärgningsarbetet.
  • Man får veta vad bärgningen kommer att kosta. Ofta ingår en viss summa i bilförsäkringen, men det kan variera beroende på försäkringsbolag och typ av olycka.
  • Bilen bärgas till en verkstad eller annan säker plats där det går att reparera bilen eller skaffa en ny transport.

Fler nyheter